De bästa VR-spelen 2018: de 29 bästa VR-spelen för PC, konsol och mobil

De bästa spelen inom virtuell verklighet (VR) blir bara bättre och bättre. För två år sedan kändes framtiden inom VR tvivelaktig, men utvecklarna har fortsatt att pumpa ut nya VR-spel som får oss att tappa andan gång på gång. Med lägre priser på Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR (artiklar på engelska), är det dessutom enklare än någonsin att bege dig till nya virtuella världar.

Vi väntar fortfarande på att Triple-A-utvecklare verkligen ska lägga ned sig på en VR-titel som byggs upp från grunden, men det finns ingen brist på mindre utvecklare som redan gör fantastiska spel för VR. Några större företag börjar åtminstone rikta sin uppmärksamhet mot VR, genom att portera över populära titlar som Skyrim.

Eftersom marknaden för VR växer allt snabbare, kan du förvänta dig att se nya titlar ersätta de gamla som de bästa VR-spelen på marknaden. Se därför till att gå tillbaka till den här artikeln, för att se vart de hamnar bland våra favoriter. För nuvarande är detta enligt oss de bästa VR-spelen under 2018. Alla är definitivt värda en titt om du har ett headset, varav vissa är värda att gå ut och köpa allt du behöver för att få en ultimat upplevelse.

[Uppdatering: Vi har uppdaterat vår lista över de bästa VR-spelen med några nya titlar. Robo Recall är en utmärkt VR-upplevelse från tillverkarna av Borderlands. End Space är ett luftstridsspel för Samsung Gear VR. Sprint Vector är ett måste för alla Mario Kart-fans. Echo Arena är en ny sport gjord för VR. Skyrim behöver knappast någon introduktion. Vi har dessutom uppdaterat detaljerna på spel som gjorts tillgängliga på fler plattformar.]

Oavsett om du är känslig för illamående i VR eller inte, finns det något för alla. Det är dags att greppa tag i ditt VR-headset och göra dig redo för en åktur med de bästa VR-spelen på marknaden.

Kolla in videon nedanför för att se det senaste inom VR-teknologin!

Joe Osborne har Gabe Carey har också bidragit till denna artikel.

Robo Recall är en av de mest polerade spelupplevelserna för VR. Det utspelar sig i en futuristisk värld full av robotar och allt är frid och fröjd, tills en AI blir galen och smittar alla robotar. Detta efter att den upptäckt internet och dess enorma utbud av kattvideor. Nämnde vi att spelet skapades av samma studio som Borderlands?

Den ena halvan av Robo Recall är ett komiskt spex, där du har som uppgift att "recalla" (läs: utplåna) alla trasiga robotar. Den andra halvan är ett galet skjutspel, där robotsvärmar attackerar och du är tvungen att använda din kreativitet för att döda dem. Till hands har du ett arsenal av uppgraderbara vapen samt din praktiska förmåga att kunna teleportera och sakta ned tiden. 

Det finns inget som går att jämföra med känslan när du greppar tag i en robot och använder den som en sköld i vänster hand, samtidigt som du kastar vapnet i höger hand på en fiende, fångar det igen när det studsar från deras ansikte och skjuter. Trots den höga intensiteten, är detta ett ganska behagligt spel för dem som är känsliga för att bli åksjuka i VR. 

Även om Robo Recall är exlusivt för Oculus, är det så bra att det definitivt är värt mödan för HTC Vive-ägare att lista ut hur de kan spela Oculus spel (artikel på engelska).

Echo Arena är en helt ny sport som uppfunnits enbart för VR och är dessutom helt gratis för dem som äger Oculus Rift. I spelet svävar olika robotlag runt tyngdlöst och försöker fånga en skiva och samla poäng genom att kasta in skivan i motståndarlagets mål.

Det kanske låter som ett simpelt spel, men blir briljant tack vare hur spelarna kan interagera med varandra. Med hjälp av Oculus Touch-kontrollerna, kan spelare boxas med spelare i motståndarlaget och stunna dem med ett slag på huvudet. En annan funktion i spelet låter dig greppa tag i andra spelare och kasta dig själv framåt från dem, för att uppnå otroliga hastigheter. Det är en galen sport som skiljer sig från allt annat vi tidigare spelat och är ett utmärkt spelval, speciellt med tanke på att kostnaden är noll kronor.

Vid det här laget borde Skyrim inte behöva någon introduktion. Det har lanserats, lanserats och lanserats igen. Den här gången är det dags för Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR att lansera spelet och erbjuder därmed det största äventyrsspelet du någonsin sett i VR.

Det är inte bara möjligt att återuppleva grundspelet i VR, utan även expansionspaketen Dawnguard, Hearthfire och Dragonborn. Även om Skyrim VR inte är helt perfekt, bland annat på grund av lite utdaterad grafik (som kan förbättras med moddar) och på grund av att spelet inte är gjort för VR från grunden, är det fortfarande ett äventyr som utan tvekan är värt att prova på.

Sprint Vector är unikt bland racingspel, då du får ett helt träningspass när du spelar det. I spelet tvingas du spela rollen som en racingförare (din karaktär blir bokstavligen bortförd och tvingad att tävla) på en rad olika utomjordiska världar. Du måste faktiskt svinga runt med armarna i verkligheten för att din karaktär ska accelerera och nå topphastigheterna som krävs för att vinna.

Sprint Vector har en färgglad stil och innehåller Mario Kart-liknande power-ups som ger dig små fördelar under tävlingarna. Om du vill ha lite roligt och röra på dig samtidigt, är Sprint Vector ett utmärkt val. Vi var helt slut i armarna efter några lopp och våra fitness trackers hade applåderat oss om vi kört igenom samtliga av spelets 21 banor.

Även om möjligheterna för övertygande mobila VR-spel hamnar i skuggan av PC- och konsolversionerna för VR, finns det fortfarande några bra alternativ för dem som har Samsung Gear VR. End Space är ett bra exempel på detta. Spelet placerar dig i ett rymdskepp och låter dig utkämpa luftstrider som påminner om dem i Eve: Valkyrie.

VR är väl anpassat för spel som involverar en cockpit av något slag, eftersom kontrollbrädan skymmer din sikt något. Detta gör upplevelsen mycket otäckare och mer spännande. Skaparna av End Space är medvetna om detta och levererar.

Efter vad som kändes som en evighet, kom Moss äntligen ut till PlayStation VR i februari 2018. Hjältinnan Quill i den här berättelsen må vara pytteliten (och har en svans och musöron), men gnagar-protagonisten använder sin storlek till sin fördel genom att ge spelaren samma perspektiv som hon själv har .

Det är ett familjevänligt VR-äventyr, där du guidar Quill genom skogar och ruiner, leder henne förbi fiender och tar direkt kontroll över delar i miljön för att lösa pussel. Syftet är att rädda Quills farbror. Genom att ge dig kontroll över både en karaktär och ge dig ett allsmäktigt inflytande över hennes omgivning, utnyttjar spelet möjligheterna med VR perfekt.

Det må vara över trettio år gammalt, men Elite franchisen lever fortfarande kvar, detta tack vare skaparen David Brabens kamp för att återfå dess rättigheter.

Detta spel har med delar från det första spelet, som till exempel byteshandeln, utforskningen och combatsystemet i ett enormt universum. Trots att spelets handling utspelar sig år 3304, är Elit: Dangerous verkligen ett Elite-spel som passar in bland resten av 2000-talets spel.

Nämnde vi förresten att spelet är en massmultiplayer? Att utforska nya områden har aldrig känt så socialt och anslutet. Elite: Dangerous är definitivt ett spel som upplevs bäst online och i VR.

Förutsatt att du känner någon som är villig att skriva ut den 23-sidor långa manualen, är Keep Talking and Nobody Explodes nästa Mario Party, åtminstone i den meningen att det kommer få alla dina vänner att hata dig. Det är utvecklat av Steel Crate Games och kräver en hel del uppmärksamhet mellan rekommenderade 2 till 6 spelare. Under tiden som en spelare försöker desarmera en bomb, är de övrigas uppgift att ge tydliga instruktioner om hur det ska göras.

Detta kräver intensivt samarbete mellan dig och dina vänner. Därför är Keep Talking and Nobody Explodes ett roligt spel tillsammans med rätt personer och ännu roligare i VR, med antingen Samsung Gear VR eller ett Oculus Rift-headset. Kom ihåg att det är valfritt att använda en gamepad med Gear VR-versionen, medan Oculus Rift versionen kräver att du använder en kontroller.

Vid år 2050 kommer karriärval som "kock" och "mekaniker" förmodligen inte finnas längre, eftersom de ersatts av programmerare och den AI de skapar. Job Simulator har tagit på sig uppgiften att samla moderna jobb i ett slags museum, som går att upplevas av spelaren i form av simulatorer.

Detta betyder såklart att museet, som även är en nöjespark, drivs av robotar som inte riktigt kommer ihåg hur saker och ting ska göras. Kockar mikrar till exempel en brödskiva toppad med ett ostblock när de ska göra pizza. Det finns totalt fyra yrken att välja mellan: Office Worker (kontorsarbetare), Gourmet Chef (gourmetkock), Store Clerk (expedit) och Auto Mechanic (bilmekaniker) som var och en har en unik och sardonisk tvist.

Spelmekaniken i Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality liknar Owlchemy Labs senaste VR-spel Job Simulator väldigt mycket.

Det är ett ganska enkelt pussel- och äventyrsspel, men som även har spelmekanik som låter dig kombinera föremål i omgivningen för att lösa pussel. Det har dessutom samma vassa humor, som gör Job Simulator till en så minnesvärd VR-upplevelse. Det blir ännu bättre tack vare Justin Roilands medverkan, som gör rösterna till både Rick och Morty i tv-serien.

Om Virtual Rick-ality är en minnesvärd upplevelse beror helt och hållet på om du tycker om serien eller inte. Om du sett serien tidigare och tycker om den, är det definitivt värt att även prova på VR-spelet. Om du inte sett serien ännu eller har sett den men inte är något fan, kan du skippa Rick and Morty Simulator.

Med tanke på att även en större del av de bästa VR-spelen är i byte-storlek, är Resident Evil 7: Biohazard ett uppfriskande (men skräckinjagande) tillskott. Trots möjligheten att spela det på både PC, Xbox One och PlayStation 4, är detta seriens första titel som tydligt designades med virtuell verklighet i åtanke. Till skillnad från de tidigare titlarna, spelas Resident Evil 7 nämligen ur ett förstapersonsperspektiv.

Förmoda inte att du kan springa och skjuta din väg fram genom spelet, Capcom har nämligen tagit franchisen tillbaka till sina skräckrötter med Resident Evil 7. Det betyder att du måste tänka taktiskt över hur du ska överleva möten med spelets otäcka och galna fiender. Du spelar som Ethan Winters som bor i Dulvey i Louisiana, vars partner försvunnit tre år tidigare. Ditt uppdrag blir att undersöka ett gammalt övergivet hus i ett försök att hitta henne.

Stora delar av spelet utspelar sig på en och samma plats, så förvänta dig ingenting alltför kaotiskt, förutom en generös mängd jump-scares.

Kommer du ihåg det tidigt lanserade spelet till Nintendo 64, där du svävade genom molnen och flög genom ringar för att klara uppdragen? Eagle Flight liknar Pilotwings, fast du spelar som en örn istället för en obehaglig karikatyrmänniska.

Spelet finns tillgängligt för Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR. Ubisofts VR-debut Eagle Flight ger spelare chansen att ta till skyarna och utforska Paris som aldrig förr: 50 år efter att mänskligheten dött ut. Något som är ännu bättre, är att du kan spela tillsammans med vänner och tävla i intensiva luftstrider i flerspelarläget.

Även om franchisen redan funnits med på en rad olika plattformar, är Batman: Arkham VR uppföljaren till Arkham Knight som ingen förväntade sig. Efter att Rocksteady Studios meddelade att den tredje titeln i Batman Arkham-universumet skulle bli den sista, dröjde det inte länge för utvecklaren att tillkännage denna PlayStation VR-exlusiva titeln (som senare skulle komma ut till alla tre headsets).

Batman: Arkham VR lutar mer åt en självständig detektivhistoria, än en uppföljare till de tidigare Arkham-spelen. Du kommer inte banka skurkar medvetslösa i en VR-version av Rocksteadys kännetecknande combatsystem. Du kan dock förvänta dig något som liknar ett 90-minuter långt expansionspaket, till en bråkdel av priset för de övriga spelen.

Det är för tillfället ganska tomt på långa VR-upplevelser och det är en anledning till varför Arizona Sunshine är en sådan njutbar upplevelse.

Spelet äger rum i ett zombiedrabbat vilda västern, är uppfriskande långt och står i stark kontrast till de mer arkadliknande upplevelserna som många andra spel erbjuder.

Du tar dig fram i spelet genom att teleportera runt dig i omgivningen, som gör det möjligt för dig att täcka stora avstånd utan att bli åksjuk. Du laddar om och byter vapen genom att flytta ned vapnet till ditt ammunitionsbälte.

Av alla VR-spel vi provat hittills, har Arizona Sunshine hintat mest om hur VR-spel kommer att kunna bli i framtiden, när utvecklare har mer tid och pengar till att skapa VR-upplevelser i full längd.

För tillfället nöjer vi oss med att utforska gamla gruvor med en pickadoll i ena handen och en blinkande ficklampa i den andra, vilket är minst sagt coolt. Vi rekommenderar dock att begränsa spelsessionerna till trettio minuter, för att hålla nerverna under kontroll.

Precis som Alien Isolation handlar Surgeon Simulator 2013 också om utomjordingar, men istället för att fly från dem, spelar du som en kirurg som tar hand om dem. Spelets uppgifter liknar dem i Job Simulator, men fokuserar på avancerade kirurgiska ingrepp som hjärt- och hjärntransplantationer. Hela upplevelsen känns väldigt verklig tack vare det unika gränssnittet ditt VR-headset ger.

Spelet gjordes ursprungligen för Oculus Rift, men nu har det kommit ytterligare en version som heter Surgeon Simulator VR: Meet the Medic, som finns att ladda ned gratis till HTC Vive via Steam. En nyare version för multiplattform finns dessutom tillgänglig via Steam och PlayStation store.

Även om det bara finns i early acces för HTC Vive och Oculus Rift, är Gunheart ett co-op skjutspel som skapades specifikt med VR i åtanke.

Det är tydligt att spelet hämtat inspiration från Borderlands och går ut på att du och dina vänner måste skjuta ned utomjordiska insekter. Detta för att samla föremål, så ni kan uppgradera era vapen och förmågor. Spelet erbjuder timtal med actionfylld underhållning och har struntat i den ibland krångliga teleporteringsmekaniken som finns i så många andra VR-spel.

Du kan välja mellan ett stort utbud av artilleri, från SMG:s som låser sig fast på målen till laser armborst. Gunheart handlar lika mycket om transport som blodsutgjutning. Du och dina vänner spelar som en grupp robotlika prisjägare, som kan välja att ta sig genom banorna snabbt för att antingen undvika strid eller för att komma till dem snabbare.

Det är officiellt: världens mest populära blockspel har äntligen kommit till VR. Minecraft Windows 10 utgåvan finns nu ute till Oculus Rift (artikel på engelska), men du behöver inte lägga ut runt 5 000 kronor (kostnaden för Rift) för upplevelsen. Detta eftersom spelet även finns tillgängligt på Samsung Gear VR (artikel på engelska), med samma funktioner som Oculus-versionen erbjuder. Windows Mixed Reality-plattformar stöds också. Du kan till och med välja om du vill spela i förstapersons-läge eller genom vad som ser ut som en vanlig tv-skärm, om förstapersons-läget skulle kännas för intensivt.

Vi kan inte bestämma oss vad som är det bästa med att utforska Minecraft i VR, att springa från creepers i den mörka natten eller greppa tag i järnhackan och börja gräva. Båda två är lika roliga.

Hover Junker dök upp på vår VR-radar första gången för några år sedan, när dess första gameplay videor dök upp på internet. Handlingen är lite rörig: Jorden har nästan slut på vatten, så alla flyger omkring på svävare och försöker skjuta av varandras skallar. Vi kan dock överse detta, eftersom Junkers fantastiska actionfyllda flerspelarläge är en riktigt rolig spelupplevelse.

Du rör på de två Vive-kontrollerna och ditt headset för att röra dig och titta dig omkring. Ditt uppdrag är att skjuta fienderna, samtidigt som du tar skydd på din svävare från inkommande attacker. Den stora rörelsefriheten gör spelet väldigt annorlunda från vanliga skjutspel. Du får bland annat möjlighet att trolla andra spelare (artikel på engelska) eller till och med skjuta dig själv i huvudet (om du skulle vilja). Detta är spelet vi alla har väntat på, eller?

Ja, Eve: Valkyrie kommer få dig att känna dig lite åksjuk, men är inte en episk spelupplevelse värd lite obehag? Det började som en spektakulär demo från de isländska utvecklarna av Eve: Online och har utvecklats till en snabb, lagbaserad luftstrids-simulator som utspelar sig i rymden.

Huvudfokus ligger på spelets combat, något som gör det mycket mindre realistiskt och mer arkadliknande jämfört med dess konkurrenter. Det kanske inte kan ge långvarig spänning, men om du vill förbluffas över vad Oculus Rift har att erbjuda är Eve: Valkyrie värt ett försök.

Har du någonsin velat spela biljard med dina vänner, men inte känt för att lämna huset och gå till en bar? Med SportsBar VR kan du spela biljard och få samma roliga upplvelse, till och med ölskålandet finns med. VR har äntligen bevisat att det är möjligt att spela biljard utan en gamepad.

Gör dig redo att kasta barstolar och tomma ölflaskor på väggen när du förlorar, då SportsBar VR är den mest komiska och på något sätt mest realistiska skildringen av allas favorit barsport. Du får inte bara möjlighet att spela biljard, utvecklaren Cherry Pop Games ger dig tillgång till hela baren, så varför inte köra några rundor pilkastning när du ändå håller på?

Virtuell verklighet blir inte mycket socialare än så här. Detta är ett spel där du och tre andra spelare samarbetar för att styra ett Federation-rymdskepp från den kända Star Trek franchisen.

Spelet erbjuder även ett enspelarläge, men upplevelsen är utan tvekan bäst tillsammans med vänner. Ni kommer snabbt falla in i en rytm, där ni lyssnar på varandras behov och anpassar era handlingar därefter.

Du behöver inte oroa dig om du inte har några vänner med samma headset som du, Ubisoft har nämligen gjort det möjligt att spela tillsammans på olika plattformar. Därför är det möjligt för spelare med PlayStation VR, Oculus och Vive att spela tillsammans och ta sig an Klingons som ett lag.

Vi har aldrig riktigt varit bilfanatiker (men vi vet att de röda brukar gå snabbast), så vi kan inte riktigt kommentera på hur bra Assetto Corsa-spelet är.

Vi känner dock bilfanatiker som säger att det är bland de bästa bilspelen som finns ute nu och recensionerna håller med. Detta är främst tack vare möjligheten att modda spelet, som gör det möjligt för spelare att lägga till alla sorters snygga bilar och banor till detta fantastiska bilspel.

Det stöder Oculus och HTC Vive och det är underbart att kunna kolla sig omkring när du kör, oavsett om du kör ett rally eller i en F1-tävling.

VR är utmärkt för att skapa en känsla av närvaro i en värld, även om det ibland kan vara svårt att interagera med världen. Därför är det perfekt med simulatorer som denna, där stora delar av spelet består av att vandra omkring. 

Dear Esther är ett utforskarspel, där du vandrar på en avlägsen skotsk ö. Du utforskar dess höjder och djup, samtidigt som din karaktär gnäller över livet. Det kanske låter som en tolkning av en J.G. Ballard roman, men spelet är otroligt vackert att utforska.

Det krävdes en dyr PlayStation VR Aim Controller för att uppnå, men Sony har bevisat att ett förstapersons skjutspel i kampanjläge kan kännas helt rätt i VR med sitt spel Farpoint. Spelet är cirka fem timmar långt, som vi tycker är alldeles lagom. Farpoint har verkligen lyckats behålla fokus på kvalitet över kvantitet. Det känns som ett komplett, finslipat spel med en stor variation av fiender och joystick-kontroller som lägger till ytterligare djup till upplevelsen.

Till skillnad från många andra spel som gjorts för VR, förväxlas inte Farpoint för en demo. Handlingen som berättas genom cutscener är inte direkt fängslande, men den är åtminstone någorlunda välskriven. Om du tycker att det är tråkigt att spela själv, finns det möjlighet att spela co-op online. Det läget erbjuder utmanande banor, som är designade för spelare för att tävla om höga poäng. Om du tröttnar på din Aim Controller, kan du alltid byta tillbaka till DualShock 4.

När det gäller VR-spel blir det inte mycket enklare än förstapersons actionspelet Raw Data, som ställer dig inför vågor av fiender i en kontrollerad miljö. Förvänta dig inte några överdrivet komplexa RPG-inslag, då Raw Data prioriterar finslipad combatmekanik och bekväma kontroller över variation i spelstil.

Spelet består inte av särskilt mycket mer än att välja en hjälte, som ska ta sig an horder av utmanande fiender med ett vapen (eller svärd). Du behöver inte spela ensam, då det finns både co-op och PvP tillgängligt. Spelet har lagt så mycket fokus på detaljer, att det kan kännas som en utmaning i sig att plocka upp och ladda om vapnet.

Subnautica ser ut att vara ett enkelt dykningsspel, men sedan inser du att du inte känner igen några av "fiskarna"... eller himlen eller solen.

I själva verket är det ett överlevnadsspel i en avlägsen värld som till stora delar är täckt av hav. Ditt uppdrag är att bygga utrustning, köra ubåtar och göra undervattensvärlden beboelig för mänskligt liv. Allt detta samtidigt som du måste överleva de fientliga vilda djuren, vulkaner och jättebläckfiskar. Subnautica skapades från början inte för VR och upplevelsen är därför begränsad, men det är fortfarande oerhört spännande att dyka ned i djupen med VR.

Lucky's Tale är ett av två spel (det andra är luftstridsspelet EVE: Valkyrie) som följer med tillsammans med Oculus Rift och är ett intressant litet plattformsspel. Tänk dig Mario 64 blandat med Crash Bandicoot, sett ur ett tredjepersonsperspektiv som du kan justera genom att röra huvudet och du är halvvägs där.

Tack vare VR, kan du kika runt på banorna under tiden du spelar. Det kanske låter ointressant, men genom att utforska omgivningen kan du faktiskt upptäcka hemligheter i kommande banor. Spelet får dig kanske inte att tappa andan som andra VR-spel, men Lucky's Tale bevisar att VR kan ge nytt liv till gamla och i stort sett döda genrer.

The Climb bör inte förvirras med Miley Curys populära singel, utan är ett spel från utvecklaren Crytek, som är känd för att få grafikkort att svettas (sök på: "But Can It Run Crysis?"-memen). The Climb är inte något undantag. Den vackert rendrade omgivningen får den extrema vandringen att kännas mindre jobbig, i ett spel som i princip är Uncharted utan combat. Något som vi tycker låter fräckt.

Om du letar efter ett passande VR-spel att visa upp för din familj och avlägsna släktingar vid nästa familjeträff, är The Climb ett utmärkt alternativ.

Shooting Showdown 2 visar upp en ny version av konceptet för förstapersons skjutspel till VR. Du siktar genom att luta på huvudet för att flytta på hårkorset i mitten av skärmen och använder en Bluetooth-kontroller för att skjuta ned mål spridda över banan. Dessa kan vara allt från måltavlor till robotar eller trafikljus där du ska skjuta den gröna lampan.

Det betraktas som ett av de bästa spelen för Samsung Gear VR och ger dig dessutom möjlighet att möta andra spelare, där ni tävlar om vem som kan få högsta poäng.

När Owlchemy Labs släppte Job Simulator under 2016, fastnade vi för dess charm på en gång. I en värld full av kassa "simulator"-titlar från alla håll och kanter, kändes Job Simulator som en uppfriskande vind. När det officiellt bekräftades att Vacation Simulator kommer ut under året, kände vi något av en förväntan.

Vacation Simulator siktar på att behålla samma färgglada stil och ton som sin föregångare, men med en mer avslappnad atmosfär. Vacation Simulator utspelar sig precis som Job Simulator i en futuristisk värld, som är full av nostalgi från den moderna mänskligheten. Gör dig redo för en dag på stranden och en eventuell solbränna, precis som de tidigare människorna från 2000-talet gjorde före dig.



Contributer : Techradar - All the latest technology news https://ift.tt/2w2ioRY

De bästa VR-spelen 2018: de 29 bästa VR-spelen för PC, konsol och mobil De bästa VR-spelen 2018: de 29 bästa VR-spelen för PC, konsol och mobil Reviewed by mimisabreena on Sunday, April 29, 2018 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.