Parhaat kannettavat opiskelijalle: luokkansa parhaat läppärit

Jos olet opiskelija, olet varmasti tottunut ostamaan kaiken käytettynä tai mahdollisimman halvalla. Vaikka yritätkin todennäköisesti elää kuluttamatta rahaa mihinkään ylimääräiseen, on kannettava nykyään yhtä välttämätön osa opiskelua kuin uusintatentit ja opintolaina. Älä kuitenkaan huoli, sillä me TechRadarilla olemme testanneet kaikki opiskelijoille sopivat kannettavat puolestasi ja laittaneet ne paremmuusjärjestykseen.

Mikä sitten on tärkeää opiskelutietokoneessa? Ensinnäkin sen täytyy tietysti sopia hintahaarukkaasi, mutta olla myös luotettava ja päivitettävissä vuosiksi eteenpäin. Käyttöjärjestelmän täytyy olla yhteensopiva opinnoissasi tarvittavien ohjelmien kanssa ja koneessa tulee olla riittävästi tehoa kyseisten ohjelmien pyörittämiseen. Meidän mielestämme kaikista hienoimmat näytöt ja tehokkaimmat prosessorit saavat kuitenkin hintansa vuoksi jäädä ammattikäyttöön suunnattuihin laitteisiin.

Kootessamme tätä listaa yritimme ottaa huomioon mahdollisimman monta eri tekijää, koska opiskelijoiden koneet ovat kovassa käytössä niin koulussa kuin kotonakin. Jos haluat lukea laajemmat arvostelumme koneista, voit klikata koneiden yhteydestä löytyviä linkkejä. Tässä tulevat vuoden 2018 parhaat kannettavat opiskelijoille!

Dell XPS 13 on yksinkertaisesti paras kannettava myös opiskelijan tarpeisiin. Tämä ultrabook on nimittäin voittanut TechRadarin parhaan kannettavan tittelin jo kolme vuotta peräkkäin. Uusi XPS 13 on nyt entistäkin ohuempi, kevyempi ja tietysti tehokkaampi. Harmillisesti myös sen lähtöhinta on noussut aiempaa korkeammaksi, mutta toisaalta jo halvimmasta mallista löytyy Intelin kahdeksannen sukupolven Core i5 -prosessori ja erittäin ohuista reunoistaan tunnettu heijastamaton InfinityEdge -näyttö. Uutuuden saa valittua nyt myös upealla valkoista ja ruusukultaa yhdistelevällä värivaihtoehdolla, joskin se maksaa hieman perinteistä väritystä enemmän.

Lue koko arvostelu: Dell XPS 13

Samsung Notebook 9 todella onnistuu siinä, mihin toiset hybridilaitteet ovat jo vuosien ajan pyrkineet. Yksi suurimmista syistä on Samsungin oivallinen S-pen -kosketuskynä, joka tunnistaa Microsoftin Surface Penin tapaan jopa 4096 eri tasoista kosketusta. Mikä parasta, S-peniä ei tarvitse Surface Penistä poiketen edes ladata. Vaikka kannettavassa onkin vain 1080p-kosketusnäyttö, jonka kirkkaus asettuu 350 ja 450 nitin välille, ei laitetta käyttäessä jää varsinaisesti kaipaamaan enempää pikseleitä. Notebook 9:ssä on myös loistava akunkesto, joka hyvittää mainiosti näytön pienet puutteet.

Lue koko arvostelu: Samsung Notebook 9 Pro

  • Samsung Notebook 9 on tällä hetkellä myynnissä vain Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Jos etsit sen sijaan Suomesta ostettavaa laitetta, niin suosittelemme 15-tuumaista HP Spectre x360:tä.

Asus Chromebook Flip C302 on ikään kuin Googlen anteeksipyyntö sitä edeltäneen Chromebook Pixelin virheistä. Asus ei nimittäin halunnut tehdä koneesta kallista ja tehokasta, vaan keskittyi sen sijaan tarjoamaan järkevät ominaisuudet kohtuulliseen hintaan. Vaikka Flip onkin puolet Pixeliä halvempi, on siinä silti täydet 360 astetta kääntyvä kosketusnäyttö ja mahdollisuus käyttää miljoonia Android-ohjelmia. Uusista Chromebookeista poiketen koneesta ei tosin löydy valmista Android-tukea, vaan se täytyy päivittää jälkikäteen. Päivityksen jälkeen laitteesta kuoriutuu upean näköinen ja riittävän tehokas Chromebook, joka jättää rahaa myös makaroniin.

Lue koko arvostelu: Asus Chromebook Flip

Microsoft Surface Pro 4

Surface Pro on monella tapaa se Windows-tablettien pioneeri, jota olemme odottaneet. Se on muotoiltu tyylikkäästi ja siihen suunnitellut lisätarvikkeet tekevät laitteesta todella monipuolisen. Surface Pro on selvästi hakenut inspiraatiota myös hybridilaitteista, sillä siitä löytyy 165 astetta kääntyvä näyttö. Laite on ehdottomasti parhaimmillaan lisävarusteena myytävän Surface Penin kanssa, vaikka kosketuskynä keventääkin lompakkoasi 115 eurolla. Surface Prota on korkean hintansa vuoksi reiluinta verrata Applen iPad Prohon, mutta harmillisesti se häviää kalleinta i7-prosessoriaan lukuun ottamatta suorituskyvyssä jo halvimmalle iPad Prolle.

Lue koko arvostelu: Microsoft Surface Pro

best laptops for students

Kuvitellaan, että sinulla on käytössäsi tuhat euroa. Saisit rahoillasi esimerkiksi auttamattomasti vanhentuneen MacBook Airin alle 1080p-näytöllä ja Broadwell-prosessorilla, tai toisaalta voisit ostaa Samsung Notebook 7 Spinin upealla HDR full HD-kosketusnäytöllä ja kuudennen sukupolven Intel Core i7 -prosessorilla. Notebook 7 Spinin erinomaisuus ei jää edes pelkkiin teknisiin ominaisuuksiin, vaan se päihittää Applen ikälopun myös monipuolisuudellaan. Notebook 7 Spin on hybridilaite, joten näytön kääntämällä koneesta saa tehtyä Windows 10 -tabletin. Laitteesta löytyy silti muutama vajavuus, sillä esimerkiksi vanhanaikainen pyörivä kovalevy ja heikko 480p webkamera eivät ole linjassa muiden komponenttien kanssa. Tästä huolimatta Samsung Notebook 7 Spin tarjoaa erinomaista vastinetta rahoillesi.

Lue koko arvostelu: Samsung Notebook 7 Spin

  • Samsung Notebook 7 Spin on myynnissä vain Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Jos etsit kannettavaa Suomesta, suosittelemme Asus ZenBook Flip UX360:tä. 

Emme ole vielä nähneet kovin montaa 15,6-tuumaista Chromebookkia full HD -kosketusnäytöllä, mutta vielä sitäkin harvinaisempaa on löytää kannettavaa, joka selviäisi vaativasta akkutestistämme näin erinomaisesti. Acer Chromebook 15 sai nimittäin tulokseksi lähes 17 tuntia. Vaikkei Chromebook loistakaan tehoillaan, niin sen energiapihi Intel Pentium -prosessori, joustava käyttöjärjestelmä ja pitkä akunkesto tekevät siitä lyömättömän vaihtoehdon opiskelijalle.

Lue koko arvostelu: Acer Chromebook 15

Dell päätti jättää taakseen pelikannettaviensa "Alienware" -lempinimen ja uutuus Inspiron 15 Gaming kuulostaakin ehkä hämäävän paljon enterprise-läppäriltä. Kesystä nimestä ei kannata kuitenkaan hämääntyä, sillä kone tarjoaa hintaansa nähden varsin kyvykkäät komponentit. Dell selviytyy kunnialla muun muassa suosituimmista peleistä, vaikka saatatkin joutua laskemaan kuvanlaadun medium-asetukselle. Se on silti vaikuttava saavutus koneen kohtuulliseen hintaan nähden. Koneen erinomaisuus ei jää pelkkään pelaamiseen, sillä esimerkiksi sen akku kesti vaativassa testissämme lähes kuusi tuntia, mikä on parempi tulos kuin osalla huomattavasti kalliimmista ultrabookeista. Etsitpä siis konetta työntekoon tai pelien parissa rentoutumiseen, on Dell Inspiron 15 Gaming oivallinen valinta sinulle.

Lue koko arvostelu: Dell Inspiron 15 Gaming

Uusin MacBook Pro ei eroa kovinkaan paljon edeltäjästään, mutta se on hyvä osoitus siitä kuinka paljon kannettava voi parantua yksinkertaisella komponenttipäivityksellä. Koneesta löytyy vihdoin Intelin uusimman sukupolven Kaby Lake -prosessorit ja todella nopea PCle 3.0 SSD-muisti. MacBook Prosta on turha etsiä HDMI:n tai USB:n tyylisiä perinteisiä liitäntöjä, mutta siitä huolimatta konetta on helppo suositella. Onhan kyseessä kaikin puolin tulevaisuuden kannettava.

Lue koko arvostelu: Apple MacBook Pro, 13-tuumainen, Mid-2017

Lienee realistista todeta, että MacBook Air on jätetty tekemään hidasta kuolemaa MacBookin julkaisun jälkeen. Asus ZenBook UX310UA on kuitenkin mainio kone täyttämään Airin jättämän aukon. Koneen upea alumiininen runko tuo väistämättä mieleen Applen luomukset, mutta se on tuskin kenenkään mielestä huono asia. ZenBookista löytyy myös laadukas näyttö ja kaikki tarvitsemasi liitännät. Kaiken lisäksi kone on vielä nykyistä MacBook Airia halvempi.

Lue koko arvostelu: Asus ZenBook UX310

best laptops for students

Surface Laptop on Microsoftin ensimmäinen perinteinen kannettava. Koneen kutsuminen perinteiseksi on silti vähintäänkin harhaanjohtavaa, sillä siitä löytyy muun muassa moderni PixelSense -kosketusnäyttö ja upea alcantarasta valmistettu näppäimistö. Kannettavaa vauhdittaa Intelin U-sarjan seitsemännen sukupolven prosessorit, joiden ansiosta Surface Laptop päihittää kevyesti 12-tuumaisen MacBookin. Microsoftin luomus on tuttuun tapaan myös Applen vastinetta edullisempi. Rajoitetusta käyttöjärjestelmästään ja niukoista liitännöistään huolimatta koneen upea muotoilu, laadukas näyttö ja vaikuttava suorituskyky tekevät Surface Laptopista kiinnostavan vaihtoehdon.

Lue koko arvostelu: Surface Laptop

Kaipaatko lisää tietoa kannettavan ostamisesta? Katso alta englanninkielinen video-oppaamme seitsemästä seikasta, jotka kannatta ottaa huomioon uutta läppäriä ostettaessa!

Myös Gabe Carey osallistui alkuperäisen englanninkielisen artikkelin tekemiseen.



Contributer : Techradar - All the latest technology news https://ift.tt/2HDGYL8

Parhaat kannettavat opiskelijalle: luokkansa parhaat läppärit Parhaat kannettavat opiskelijalle: luokkansa parhaat läppärit Reviewed by mimisabreena on Monday, April 16, 2018 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.