10 цікавих фактів про виготовлення штучного м’яса.

Британські вчені прийшли до висновку, що лише 20% опитаних згідні споживати штучне м’ясо в їжу, 40% не готові до цього, а інші не змогли взагалі відповісти на це опитування. Тим не менше, представники більш молодого покоління міських жителів та заможних споживачів налаштовані більше позитивно. А що ви знаєте про виготовлення штучного м’яса? Давайте переглянемо, неймовірні факти про штучне виготовлення м’яса:

1. Після ГМО (генетично модифікованого організму) еволюційно дійшла черга до м’яса з пробірки. Першим, хто привселюдно оголосив такий пророчий лозунг був Вінстон Черчилль. Він зазначив, що через п’ятдесят років ми не будемо абсурдно вирощувати ціле курча, щоб їсти тільки грудки або крильця, а будемо вирощувати ці частини окремо у відповідному середовищі.

2. В 2000 році, прикладним біологічним дослідним консорціумом NSR/Туро було створено перші їстівні форми з клітин золотої рибки, що нагадувало собою консистенцію рибного філе.

3. В 2001 році для НАСА були проведені перші дослідження в створенні штучного м’яса із клітин індички. НАСА мала на меті збільшити та удосконалити спосіб довгострокового харчування астронавтів в космосі.

4. У 2008 році організація РЕТА (люди за етичне ставлення до тварин) оголосила премію в розмірі 1 мільйона доларів тій компанії, яка до 2012 року першою представить вирощене в лабораторії куряче м’ясо для споживачів. Переможцем виявилися вчені-ентузіасти із Нідерландів, які представили вирощене м’ясо в лабораторії з використанням клітин живого поросяти.

The post 10 цікавих фактів про виготовлення штучного м’яса. appeared first on Brain Berries.



Contributer Brain Berries https://ift.tt/30vfHnI

10 цікавих фактів про виготовлення штучного м’яса. 10 цікавих фактів про виготовлення штучного м’яса. Reviewed by mimisabreena on Saturday, January 18, 2020 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.