13 продуктів, що впливають на вашу психіку

Ми – це те, що ми їмо. У прямому та переносному сенсі. Продукти, що ми обираємо не лише впливають на нашу вагу у довгостроковій перспективі, але відбиваються і на інших аспектах нашого життя. Отже, що їсти, а що не їсти, щоб почувати себе краще?

Спочатку те, що може бути шкідливим:

  1. Злаки та зокрема рис

Самі по собі злаки не є небезпечними, але у них міститься клейковина, що має тенденцію накопичуватися у організмі. Якщо ваша дієта переважно складається саме з них, то з часом надлишок злаків може призвести до депресії.

  1. Твердий сир

Дослідження показали, що люди, які їдять твердий сир кожного дня, частіше за інших страждають на хронічні депресії. На жаль, якщо ви до них схильні, то вживання сиру краще обмежити одним-двома разами на тиждень.

  1. Тунець

Надзвичайно корисна риба у теорії на практиці може бути не зовсім безпечною для вашого здоров’я. Вся проблема у його походженні – тунець надзвичайно легко фільтрує свинець з води, у якій плаває. Це означає, що якщо риба плавала не у чистій воді, концентрація шкідливих речовин у ній може бути небезпечною навіть після кулінарної обробки.

  1. Бобові

Бобові є корисним замінником тваринного білку, а отже широко представлені у дієті вегетаріанців та веганів. Але і їм треба бути обережними. Бобові містять дубильну кислоту, як – якщо вжити справді багато бобових – погіршує роботу клітин мозку.

Тепер поговоримо про те, що корисне.

  1. Жирна риба

Жирна риба (за умови, що її виростили у екологічно чистих умовах) є надзвичайно важливою для здоров’я. Вона містить вітаміни групи В у найбільш комфортній для людського організму формі. Їсти її значно корисніше, ніж просто вживати вітаміни.

The post 13 продуктів, що впливають на вашу психіку appeared first on Brain Berries.



Contributer Brain Berries https://ift.tt/3iGWcRD

13 продуктів, що впливають на вашу психіку 13 продуктів, що впливають на вашу психіку Reviewed by mimisabreena on Monday, September 14, 2020 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.