19 Fapte Incredibile despre Calea Lactee

Cu toții trăim într-o Galaxie, pe nume Calea Lactee, dar abia dacă putem să-l vedem. Ca să ne dăm seama despre scara sa întreagă, trebuie să ne uităm la ea de la margine. De aceea avem doar o mică părticică valabilă pentru observare. Chiar și acea informație patina pe care am adunat-o este uimitoare.

Aici vei găsi topul 19 de fapte incredibile despre Calea Lactee.

1. Calea Lactee este aproape 120,000 ani lumină în diametru, având o îngustare în centru. Dar forma sa e departe de a fi perfect plată, arată un pic distorsionat.

2. După spusele oamenilor de știință, există mai mult de 200 de miliarde de stele în Calea Lactee. Comparativ, cea ma mare galaxie cunoscută nouă, este IC1101, are mai mult de 100 de trilioane de stele, ceea ce este de 500 de ori mai mult.

3. În mitologia Greacă, Calea Lactee a fost creată de Hera, atunci când aceasta l-a alăptat pe Hercule, și din greșeală a vărsat lapte matern.

4. Calea Lactee are patru brațe spirale, conținând majoritatea stelelor. Toate creaturile (cunoscute de noi) trăiesc în centrul brațului Perseu.

5. În centrul galaxiei, există o gaură neagră masivă, ca mărime este mai mare ca soarele nostru de câteva milioane de ori. Pământul este la 27,000 de ani lumină îndepărtare de acea zonă cosmică.

6. În timp ce sistemul solar se mișcă având o viteză de 828,812 km/h, va dura aproape 230 de ani lumină pentru a orbita întrega Calea Lactee.

7. Astrologii cred că stelele, planetele, asteroizii și praful cosmic alcătuiesc masa a 10% a galaxiei noastre. Cele 90% care rămân, este materia neagră.

The post 19 Fapte Incredibile despre Calea Lactee appeared first on Brain Berries.



Contributer Brain Berries https://ift.tt/3ieQC8E

19 Fapte Incredibile despre Calea Lactee 19 Fapte Incredibile despre Calea Lactee Reviewed by mimisabreena on Tuesday, September 08, 2020 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.