7 українських фільмів, які варто подивитися кожному

Вітчизняне кіно на підйомі. Якщо у минулому, регулярно дивитися плоди роботи українського кінематографу було проявом справжнього патріотизму та потребувало міцних нервів, то зараз у вас вечорів на тижні  ледве вистачить подивитися усі справді варті уваги українські фільми. Що ж обов’язково треба встигнути спіймати на великому екрані?

«Думки мої тихі», Антоніо Лукіч

Неочікуваний хіт кінця минулого року, «Думки мої тихі» розповідає історію матері та сина, що вирушають до Закарпаття. У них є мета — записати спів рахівського крижня, рідкісного місцевого птаха. Як і належить героям роуд-муві, подорожуючи Україною в таксі, що належить головній героїні, вони відвідають незвичайні місця та зустрінуться з незвичайними людьми, та навіть потраплять у справжній «Твін-Пікс». Фільм став справжнім хітом серед української аудиторії. Це добра і смішна комедія — рідкісний жанр серед нашого кіно.

«Додому», Наріман Алієв

Якщо ви хоч трохи слідкуєте за українським кіно, ти точно чули про дебютний повний метр Нарімана Алієва. Це теж сімейна історія. Головні герої — батько та син рушають у довгу подорож до окупованого Криму для того, щоб за мусульманським обрядом поховати там тіло сина та брата. Ця щемка історія про батьків і дітей, в історію яких вплітається світова політика, вразила не лише українську, але й світову аудиторію. «Додому» був відібраний до участі у програмі «Особливий погляд», другої за престижністю на Канському фестивалі, а також переміг на Босфорському фестивалі у Туреччині.

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», Надія Парфан

Цей фільм — незвичний експеримент для вітчизняного кіно. Це документальна історія самодіяльного хору, що створений працівниками комунального підприємства Івано-Франківськтеплокомуненерго. Прагнення головних героїв до прекрасного знаходиться у постійному дисбалансі з проблемами та викликами опалювального сезону. Парадоксальний, смішний та ніжній фільм розказує про долю людей, що працюють на державному підприємстві під незвичайним кутом.

The post 7 українських фільмів, які варто подивитися кожному appeared first on Brain Berries.



Contributer Brain Berries https://ift.tt/3chD7SV

7 українських фільмів, які варто подивитися кожному 7 українських фільмів, які варто подивитися кожному Reviewed by mimisabreena on Saturday, February 29, 2020 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.