Топ 7 причин чому людям подобається подорожувати

Хто з нас не любить подорожувати? Згідно з опитуваннями, про подорожі мріє абсолютна більшість людей незалежно від країни проживання.  Але чому ми прагнемо вирушити у невідоме? Для цього є декілька причин.

Відключити рутину

Вдома всі ми рухаємося звичними маршрутами, виконуємо звичні дії, відвідуємо звичні місця. Це допомагає нам економити сили, але нерідко призводить до стану «сну наяву», коли ми робимо  все або майже все автоматично. У подорожах навіть найпростіші повсякденні дії – поїздка у громадському транспорті, придбання їжі, орієнтація у місті – перетворюються на захоплюючий челендж. Ми відключаємо внутрішній автомат та бачимо навколишнє оточення виразно, неначе під збільшувальним. Навіть після повернення додому деякий час ви будете дивитися навколо свіжим поглядом, а це може бути напрочуд корисно.

Розслабитися

Скажімо чесно – розслабитися вдома, навіть якщо формально ви у відпустці,  дуже непроста задача. Поки ви перебуваєте у звичному оточенні, в око постійні впадають задачі, які вам потрібно виконати, а потягом року руки не доходять. І от ви вже миєте вікна або перебираєте шафи, замість відновлення сил. Незважаючи на важливість цих справ, їх виконання не є відпочинком у повному сенсі слова. Подорожі буквально змушують вас відкласти поточні проблеми та сконцентруватися на відновленні, не відчуваючи почуття провини. На жаль, у нашому постійно підключеному світі все більше задач можна повезти з собою куди завгодно, але принаймні частина з них все ще залишається вдома.

Познайомитися  з новими культурами

Одна з найочевидніших відповідей на питання чому подорожі нас захоплюють є, тим не менш, вірною та дуже важливою. Вирушаючи в інші міста, а тим більше країни, ми бачимо яким чином живуть інші люди, як працюють інші традиції та цінності. Це розширює наш кругозір, дає нам можливість запозичити для себе нові підходи до життя  або, навпаки, переконує нас в тому, що рідна культура та звичний уклад пасують вам найкраще. Подорожі також ставлять нашу особисту повсякденність у більш широкий контекст – вдома ви порівнюєте себе зі своїм оточенням, а у подорожах можете побачити як живуть ваші ровесники у різних кінцях світу.

The post Топ 7 причин чому людям подобається подорожувати appeared first on Brain Berries.



Contributer Brain Berries https://ift.tt/36ZxLrz

Топ 7 причин чому людям подобається подорожувати Топ 7 причин чому людям подобається подорожувати Reviewed by mimisabreena on Tuesday, February 04, 2020 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.