8 причин відвідати Африку

Африку можна сміливо назвати найскладнiшим континентом для туризму, навіть в наш час. Всю історію свого існування континент переживав дуже складні умови найрізноманітнішого характеру. Кровопролитні міжусобні війни, колоніальні загарбання, найлютіші хвороби, диктаторські режими, бандитські угруповання, безжальні браконьєри та природні катаклізми в сукупності дали світу лише одну характеристику цьому регіону нашої планети – злидні. Але можна напевно сказати, що Африка володіє безліччю надзвичайно красивими, природними та рукотворними місцями. Серед цих чудес світу можна виділити такі :

Гора Кіліманджаро

В перекладі з суахілі означає – гора, що виблискує. Цей природній витвір мистецтва є візитною карткою Африки, котрий піднімається на 5895 метрів над рівнем моря і є найвищою точкою континенту. Гора має вулканічне походження і знаходиться на північному сході Танзанії. Верхівка гори вкрита сніговим покривом, котрий щороку тане. Вчені вважають, що за наступні кілька десятиліть природна пам’ятка втратить назавжди свою снігову шапку. Отже ми можемо бути останнім поколінням, котре матиме змогу бачити останній сніг на горі.

Абу Сімбел

Скеля на західному березі річки Ніл поруч з єгипетсько-суданським кордоном. В скелі було вирізано два древньоєгипетських храми в період 1279-1213 році до н.е. Після революції 1952 року, на річці вирішили звести другу греблю поруч з містом Асуан. Ця гідротехнічна споруда загрожувала храму затопленням. Тому в 1964-1968 році, спільними міжнародними зусиллями пам’ятку  розібрали і з усіма деталями перенесли на 65 метрів вище, та на 200 метрів далі від річки. Ця процедура вважається однією з найкрупніших інженерно-археологічних операцій в світі.

Пінгвіни в Африці

Всім відомо, що ці нелітаючі птахи живуть в найхолодніших широтах нашої планети. Щоб побачити цих милих створінь сидячи на теплому пляжі, вам потрібно відправлятися на південне узбережжя ПАР та Намібії. Колонія птахів на початку ХХ століття була майже повністю знищена. На початку свого відкриття вона налічувала щонайменше 1.5 мільйони птахів і скоротилася до 150 000.

The post 8 причин відвідати Африку appeared first on Brain Berries.



Contributer Brain Berries https://ift.tt/2OvmtoM

8 причин відвідати Африку 8 причин відвідати Африку Reviewed by mimisabreena on Thursday, February 06, 2020 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.