Bästa ultrabook-datorer 2018: Vi recenserar de bästa tunna och lätta laptoparna

Som Bob Dylan skulle ha sagt: the times, they are a-changin’, och för laptopar innebär förändringens tid inte bara att de blir allt tunnare och lättare, de är även snabbare än någonsin. Det gäller i allra högsta grad de bästa ultrabook-enheterna. De här datorerna är högst 2 cm tjocka och har mycket att erbjuda både vad gäller prestanda och bärbarhet. Du behöver varken oroa dig för att batteriet dör eller för att få meddelanden om att datorn inte svarar.

Ultrabook-specifikationen skapades av Intel 2011, kort sagt för att främja konkurrenter till den då i princip oöverträffade MacBook Air (recension på engelska). Såhär sju år senare har MacBook Air fler konkurrenter än den kan hantera – det är otroligt att Apple inte har uppdaterat sin oerhört populära maskin på tre år. Det kanske är därför de bästa Ultrabook-enheterna har blivit så populära under den här tiden. De bästa ultraböckerna har alla Windows 10 (på engelska) och kommer från en mängd olika tillverkare. Det var längesedan vi såg innovation på den här nivån från Apple.

Nu när Intel kanske ska börja producera Core i9-processorer för laptopar (på engelska) kan de bästa ultraböckerna dessutom bli ännu bättre.

I vår jakt efter den bästa ultrabook-datorn har vi begränsat urvalet till endast 10 enheter. Vi har testat laptopar både från välkända tillverkare, som HP och Dell, och sådana du kanske inte hört talas om, till exempel Huawei, utifrån utseende, prestanda, batteritid och värde, så att du själv kan bestämma vilken ultrabook som är bäst. I slutändan är det ändå du som bestämmer vad du vill ha.

Med en vikt på endast 1,21 kg och en tjocklek på 0,8 cm där den är som tunnast är Dell XPS 13 sinnebilden av en ultrabook. Den är förvisso inte det billigaste alternativet, särskilt eftersom den billigare varianten med Intel Core i3 inte längre finns. Men Dell XPS 13 är ett prima exempel på vad du kan åstadkomma med en tunn och lätt laptop. Den har förstås den senaste 8:e generationens Intel Core i5- och i7-processorer, och därutöver är den utrustad med tre USB Type-C-uttag, och vi älskar den vita varianten.

Läs hela recensionen: Dell XPS 13

Få ultraböcker har en lika klockren design som Lenovo Yoga 920, en 2-i-1-laptop som är lika skön att se på som att använda. Till skillnad från dess största konkurrenter, som Microsofts Surface Book 2 (recension på engelska), har den dessutom ett mycket överkomligt pris. För en blygsam summa får du en läcker enhet med metallfinish som kan vridas ut-och-in för större funktionalitet. Dessutom har den de senaste 8:e generationens Intel-processorer, om du är mån om hastigheten.

Läs hela recensionen: Lenovo Yoga 920 (på engelska)

När du ser HP Spectre 13 för första gången kan det hända att du bländas av dess blotta skönhet. HP har snyggat upp den redan eleganta Spectre med gulddetaljer och packat den med komponenter som sopar mattan med konkurrenterna. 2017 års Spectre 13 är en av de första ultraböckerna med fyrkärnig CPU, vilket gör att den har över dubbelt så bra CPU-prestanda som de flesta av konkurrenterna. Tyvärr är det på bekostnad av batteritiden, men med strax under 6 timmar är det ändå helt acceptabelt.

Läs hela recensionen: HP Spectre 13 (på engelska)

Det är en vanlig missuppfattning att Razer bara gör gaminglaptopar (på engelska). Företaget gjorde ett försök att sticka hål på den myten när de lanserade Blade Stealth 2016, men i år kanske de lyckas övertyga alla de som fortfarande tvivlat. I den senaste versionen av Razer Blade Stealth byts en 12,5-tumsdisplay mot en vacker QHD+ på 13,3 tum. Det finns inte längre något alternativ för 4K, men prestandan hos den här ultrabook-datorn väger upp för det.

Läs hela recensionen: Razer Blade Stealth (på engelska)

Det är sällan ett företag tänker på allt när de designar en laptop, men HP Spectre x360 är överraskande nära. Det är en omvandlingsbar 2-i-1-laptop, vilket gör att den självklart inte passar alla. Men för alla konstnärligt lagda ingår en Windows Ink-kompatibel penna, till skillnad från de allra flesta hybrider. Det skulle inte ha så stor betydelse om det inte var så att HP Spectre x360 dessutom har enastående ljud och grafik.

Läs hela recensionen: HP Spectre x360 (på engelska)

Om du känner till Apples tunnaste och lättaste laptop är det logiskt att jämföra Asus ZenBook 3 med en 12-tums MacBook (recension på engelska). Likheterna är uppenbara, men om man tar en titt på specifikationerna blir även skillnaderna tydliga. ZenBook 3 är utrustad med en av Intels Core i5- eller i7-processorer från U-serien, vilket gör den oerhört kraftfull med tanke på att den är mindre än 1,5 cm tjock och väger ett knappt kilo. Den har inte så många uttag, men på det hela taget är den värd den uppoffringen.

Läs hela recensionen: Asus ZenBook 3 (på engelska)

Best Ultrabooks

Det är ingen hemlighet att Apple i princip har försummat MacBook Air på sista tiden, men i vissa fall kan en Windows-ultrabook vara minst lika bra. Ta som exempel Asus ZenBook UX310, den efterlängtade uppföljaren till den prisbelönta ZenBook UX305. Med en 7:e generationens Kaby Lake-processor från Intel, en QHD+-skärm som roterar 178 grader, en USB-C-port och ett chassis helt i aluminium kan den här enheten verkligen utmana MacBook Air om tronen.

 Läs hela recensionen: Asus ZenBook UX310 (på engelska)

best ultrabook

Nej, det här är inte ännu en Surface Book, det är en traditionell laptop (förvisso med touchscreen) som är utformad av Microsoft. Med italienskt Alcantara-tyg på tangentbordet och en makalös 13,5-tums 3:2 PixelSense-display är det inga tvivel om att Surface Laptop är en kvalitetsdator, men tittar man lite närmare hittar man en dator som kan mäta sig med Apples dyrare 12-tums MacBook.

Läs hela recensionen: Microsoft Surface Laptop (på engelska)

Det är ingen överraskning att världens tunnaste laptop saknar några uttag, men det är orättvist att döma Acer Swift 7 enbart utifrån de två USB-C-portarna. Med en Core i5-processor av 7:e generationens Y-serie från Intel (tidigare Core M) är Swift 7 knappast någon arbetshäst, men det gör inget när den ser så snygg ut. Acer Swift 7 lyckas övertyga oss trots den korta batteritiden.

Läs hela recensionen: Acer Swift 7 (på engelska)

  • Den här produkten är för närvarande endast tillgänglig i USA och Storbritannien. Microsoft Surface Laptop (recension på engelska) är ett bra alternativ.

MateBook X har ett utseende och ett pris i samma klass som en 12-tums MacBook, men den är ännu proffsigare vad gäller prestanda. Med Intel Core i-processorer från U-serien är den här ultrabook-enheten mer än den kinesiska kopia som du kanske förväntat dig. Den är ändå tillverkad av Huawei, världens tredje största smartphone-tillverkare, som med MateBook X hoppas kunna göra lika stor succé på laptop-marknaden.

Läs hela recensionen: Huawei MateBook X (på engelska)

  • Den här produkten är för närvarande endast tillgänglig i USA. Kolla in HP Spectre (på engelska) för ett bra alternativ.

Titta på videon nedan för 7 viktiga saker att tänka på när du ska köpa en laptop. 

Gabe Carey har också bidragit till den här artikeln



Contributer : Techradar - All the latest technology news https://ift.tt/2HnbYPw

Bästa ultrabook-datorer 2018: Vi recenserar de bästa tunna och lätta laptoparna Bästa ultrabook-datorer 2018: Vi recenserar de bästa tunna och lätta laptoparna Reviewed by mimisabreena on Tuesday, April 10, 2018 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.