Bästa 2-i-1-laptopar 2018: Vi rangordnar de bästa omvandlingsbara datorerna

När du har provat en 2-i-1-laptop kommer du aldrig vilja använda något annat igen. Och när du testat den bästa 2-i-1-laptopen är det omöjligt att gå tillbaka till en vanlig gammal bärbar dator. Att döma av ett patent som nyligen registrerades av Microsoft (på engelska) kan det snart vara dags för smarta telefoner att bli lika flexibla.

Idag finns ett stort utbud av olika enheter som ryms smidigt på alla skrivbord. Och du behöver inte kompromissa med prestandan – de är alla lika snabba som konventionella laptopar. MacBook Pro kanske verkar lockande, men den har inte 8:e generationens Intel-processor eller 4K-skärm. Det har däremot de bästa 2-i-1-laptoparna. Dessutom erbjuder de mycket roligare användningsområden tack vare de spännande touchskärmsfunktionerna. Och nu när Windows 10 S (på engelska) kommer med växlingsläge i Spring Creators Update (på engelska) får vi snart se ännu större flexibilitet.

Merparten av  de bästa 2-i-1-laptoparna är omvandlingsbara, det vill säga att skärmen går att vrida runt. Det gör att man lätt kommer åt tangentbordet av misstag i surfplattsläget. Ett fåtal har avtagbara tangentbord, som Surface Book 2, där den högupplösta PixelSense-skärmen hålls uppe enbart med hjälp av magnetism. De flesta av enheterna är även kompatibla med pennor, men de säljs ofta separat. Här har vi listat för- och nackdelar med varje enhet.

Samsung Notebook 9 Pro kan mäta sig med en 15-tums MacBook Pro, men kostar betydligt mindre. Trots att den bara har en enda konfiguration, om än i två olika storlekar, är Samsung Notebook 9 Pro lika kraftfull som pragmatisk. Den här kapabla hybriden utmärker sig delvis genom att den använder S-Pen och den fungerar lika bra som Microsofts Surface Book, utan att du behöver ladda pennan.

Läs hela recensionen: Samsung Notebook 9 Pro (på engelska)

Med sin nya Pixelbook gör Google något vi aldrig hade kunnat förutse. De skickar Chromebook-plattformen rakt upp i stratosfären för att konkurrera mot förstklassiga produkter från Apple och Microsoft. De lyckas med stordådet genom att uppgradera insidan och, inte minst, ge fullt stöd för Android-appar. På så sätt undanröjer den här enheten alla hinder för macOS- och Windows-användare att gå över till Chromebook. Den är förvisso dyrare än andra Chromebook-enheter på marknaden, men Pixelbook är i sanning plattformens framtid.

Läs hela recensionen: Google Pixelbook (på engelska)

  • Den här produkten är för närvarande endast tillgänglig i USA och Storbritannien.  Lenovo Yoga 920 är ett utmärkt alternativ

Vi förstår att Pixelbook är lockande, men den är också för dyr. I det fallet är Asus Chromebook Flip C302 ett utmärkt alternativ. Enheten lägger till touchskärm och omvandlingsbar design i Googles molnbaserade Chrome OS och kompatibiliteten med Android-appar gör den än bättre. Precis som Pixelbook kan du alltså använda Asus Chromebook Flip för Google Play-appar, efter att du installerat en uppdatering.

Läs hela recensionen: Asus Chromebook Flip (på engelska)

Även om modellen på 15 tum kommer att stjäla en stor del av uppmärksamheten, eftersom Microsoft nyligen lanserade sin första stora laptop, ska du inte förbise 13,5-tumsversionen av Surface Book 2. För det första har den en 7:e eller 8:e generationens Intel Core i5- eller i7-processor, beroende på dina behov. Men som vanligt när det gäller Surface-enheter är det inte insidan som räknas, utan hur utsidan kan förvandlas. Du kan ta loss skärmen från tangentbordet och den håller längre.

Läs hela recensionen: Microsoft Surface Book 2 (13 tum) (på engelska)

Lenovo Yoga 920 är inget för en gamer, men för alla andra är den ett helt dugligt alternativ till den löjligt dyra Surface Book 2. Den har mycket att erbjuda för alla som uppskattar värde utöver en helt avtagbar skärm. Den har till exempel en mer diskret design, i likhet med en mer traditionell Ultrabook, men är samtidigt både tunn och kraftfull.

Läs hela recensionen: Lenovo Yoga 920 (på engelska)

Uppriktigt sagt älskade vi redan Surface Book på 13 tum, så när vi fick höra att en Surface Book 2 på 15 tum var på gång var förväntningarna på topp. Microsofts andra 2-i-1-laptop är inte perfekt, men den är en riktigt habil enhet som dras med ett par smärre eftergifter, som ärligt talat är nödvändiga. Den har bland annat banbrytande 8:e generationens Intel-processorer och Nvidia 10-grafik som kommer väl till pass för både gamers och kreativa typer. Det i kombination med det omvandlingsbara formatet gör den här maskinen till en vinnare.

Läs hela recensionen: Microsoft Surface Book 2 (15 tum) (på engelska)

HP Spectre x360 är en elegant 2-i-1-enhet i ett slående tunt format med 8:e generationens Kaby Lake Refresh-arkitektur från Intel. Trots det slimmade formatet och en vikt på endast 1,26 kg är den här versionen av Hewlett-Packards flaggskepp redo att både streama 4K-video och köra dina favoritspel i 720p med integrerad grafikteknik. Om du är kreativ har du dessutom glädje av att HP-pennan ingår.

Läs hela recensionen: HP Spectre x360 (på engelska)

Medan andra laptop-tillverkare lägger till diskret grafik och ökar skärmstorleken har Samsung valt att ligga lågt i år med Samsung Notebook 7 Spin. Den fungerar, men till synes oavsiktligt. Eftersom de skippat Nvidia-chippet kan du använda din 13-tums Samsung Notebook 7 Spin upp till 7 timmar åt gången utan att ladda den. Dessutom är tangentbordet bättre än väntat, men vi är besvikna över att det inte ingår någon penna.

Läs hela recensionen: Samsung Notebook 7 Spin (på engelska)

  • Den här produkten är för närvarande endast tillgänglig i USA och Storbritannien. Asus ZenBook Flip UX360 är ett bra alternativ.

Om Lenovo Yoga 720 på 13 tum är en fjärilslarv är modellen på 15 tum en majestätisk fjäril som nyss vecklat ut sig ur kokongen. Den här 2-i-1-enheten har de bästa Core i5- och i7-processorerna från HQ-serien och kan mäta sig med prestandan hos en 15-tums MacBook Pro, till en bråkdel av priset för Apples flaggskepp. Dessutom är den utrustad med både alla dina gamla favorituttag och det nya USB Type-C-gränssnittet.

Läs hela recensionen: Lenovo Yoga 720 (15 tum) (på engelska)

Best 2-in-1 laptop

HP Spectre x360 är mer än en enkel uppdatering av maskinvaran – den är både snygg och enkel att använda. Eftersom tangentbordet känns så naturligt att handskas med är det ingen fråga om huruvida den här 2-i-1-enheten är bättre som laptop eller surfplatta: den är lika bra i båda lägen. Om den gjorde något ljud ifrån sig, med sina tysta fläktar och diskreta, tunna tangenter, skulle nog HP Spectre x360 15 dra till sig ett par avundsjuka blickar.

Läs hela recensionen: HP Spectre x360 15 (på engelska)

Gabe Carey har också bidragit till den här artikeln

Kan du inte bestämma dig för vilken typ av laptop du ska köpa? Kolla in vår köpguide nedan!



Contributer : Techradar - All the latest technology news https://ift.tt/2EymMYc

Bästa 2-i-1-laptopar 2018: Vi rangordnar de bästa omvandlingsbara datorerna Bästa 2-i-1-laptopar 2018: Vi rangordnar de bästa omvandlingsbara datorerna Reviewed by mimisabreena on Tuesday, April 10, 2018 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.