Billiga laptopar 2018: de 10 bästa fynden bland datorer i år

De flesta förväntar sig att det är dyrt att köpa en ny laptop, men det behöver det inte alltid vara. Visst uppskattar vi enheter med AMD Ryzen-grafik (artikel på engelska) och Intel Core i9-processorer, men det är i ärlighetens namn onödig utsmyckning när de flesta av oss bara använder datorn för att surfa på nätet. Om du är som vi klarar du dig bra med en billig laptop för både arbete och fritid. 

Precis som man kan förvänta sig finns det en hel del Chromebook-enheter på listan över bästa billiga latopar, och alla har ett utgångspris på under 4 000 kronor. Men det förvånar dig kanske att vi också har tagit med flera olika enheter med Windows 10 (artikel på engelska). Dessutom är de flesta av datorerna hybrider, så du får det bästa med både laptopar och surfplattor. Steve Jobs hånskrattade åt idén med pennor, men han anade inte hur extremt populära 2-i-1-laptopar skulle bli.

Med det sagt har vi satt ihop en lista med laptopar med olika utseenden, prestanda och funktioner. Vi har testat alla vanliga gamla laptopar vi kunde hitta för en spottstyver för att avgöra vilken modell som är verkligt prisvärd utan några kompromisser. Om du vill spara skatteåterbäringen istället för att spendera den kan du känna dig lugn – det ligger utförliga tester och grundligt övervägande bakom rekommendationerna nedan.

Här är en av få budgetlaptopar vars processor är nästan likvärdig med MacBook Pro, i alla fall om du väljer varianten med Intel Core i5. Det bästa är att den är ungefär hälften så dyr som rivalen från Apple. Det som kan vara knepigt är att Acer Swift 3 säljs i ett antal olika prisklasser, men som tur är så är mellanklassen ett utmärkt val.

Läs hela recensionen: Acer Swift 3 (på engelska)

Acer Switch 3 är en syn att skåda. Den här billiga laptopen har en lågpresterande men förvånansvärt effektiv Intel Pentium-processor. Men dess inre komponenter är det sista vi tänker på. Höjdpunkten med Acer Switch 3 är möjligheten att kunna ta loss skärmen från tangentbordet. Det är bara ett exempel på funktioner där de tagit inspiration från Microsoft.

Läs hela recensionen: Acer Switch 3 (på engelska)

Dell

För de flesta är namnet en slumpmässig rad tecken, men den här omvandlingsbara laptopen har alltid satt funktion framför form. För en struntsumma får du en surfplatta med tangentbord och till och med en fingeravtrycksläsare för säkrare inloggning. Pålitliga prestanda och ett chassis av magnesiumlegering gör det här till en riktigt hållbar maskin.

Läs hela recensionen: Asus Transformer Mini T102HA (på engelska)

Lenovo

Nu när Android-appar stöds på alla nya Chromebook-enheter är det logiskt att lansera en Chromebook med en 12,3-tums QHD-touchskärm, 360 graders vinkling och stöd för penna. Tangentbordet på Samsung Chromebook Pro kanske är obekvämt litet, men det vägs upp av dess övriga funktionaliteter, inte minst hur bra den fungerar med pennan.

Läs hela recensionen: Samsung Chromebook Pro (på engelska)

  • Den här produkten är för närvarande endast tillgänglig i USA. Asus Chromebook Flip (på engelska) är ett utmärkt alternativ.

Acer Chromebook 15 utklassas nog av Pixelbook och Samsung Chromebook vad gäller rena prestanda, men den har fortfarande sina förtjänster, bland annat en helt enastående batteritid. Det är inte ofta en laptop verkligen kan klara sig hela dagen utan att laddas, men i våra oberoende batteritester höll Acers Chromebook i hela 17 timmar – och klarade samtidigt av arbete online. Om du vill ha en 15 tums Chromebook som verkligen är värd sitt pris har du hittat rätt.

 Läs hela recensionen: Acer Chromebook 15 (på engelska)

Acer

Lenovo Yoga Book, och i synnerhet Windows 10-versionen av den, verkar vara direkt tagen ut ett avsnitt av sci-fi-serien Black Mirror. Tangentbordet fungerar också som en Wacom-touchpanel, och det bästa av allt är att den är superbillig. Självklart får man betala för det genom den svaga Intel Atom-processorn, men i övrigt platsar Lenovo Yoga Book i historieböckerna.

Läs hela recensionen: Lenovo Yoga Book (på engelska)

Asus X102BA

Acer Chromebook 14, med sina jämna linjer och sin slimmade silhuett, är en diskret och elegant laptop. Skärmen är inte den snyggaste vi sett, men den duger för full HD. Tangentbordet och styrplattan fungerar helt enkelt. Batteritiden är också acceptabel, även om den inte riktigt når upp till Acers anspråk om 12 timmar i verkligheten.

Läs hela recensionen: Acer Chromebook 14 (på engelska)

  • Den här produkten är för närvarande endast tillgänglig i USA och Storbritannien. Samsung Chromebook Pro (på engelska) är ett bra alternativ.

Satellite Click Mini

Det här är egentligen en laptop för fattiga studenter (artikel på engelska), men så länge du är medveten om det från början kommer du inte bli besviken på HP Pavilion 15. Den här laptopen är kraftfull nog att ta dig genom hela terminen, den har allt du behöver till ett blygsamt pris så att du kan spara resten inför framtidens studielån.

Läs hela vår recension: HP Pavilion 15 (på engelska)

X551MAV

Om du vill ha en lika färgglad som billig laptop är Dell Inspiron 11 3000 ett självklart val. Vissa användare kanske tycker att skärmen på 11,6 tum är för liten, men vi menar att den här billiga laptopen passar perfekt om du vill bära runt på ditt arbete. De starka färgerna gör dessutom att ingen kommer att ta fel dator på flyget.

Lenovo B40

Lenovo IdeaPad 110s är inte den bästa modellen av företagets signaturlaptop, men den har ett av de mest karaktäristiska utseendena på datormarknaden. Skärmen är bara 11,6 tum och har en upplösning som knappast är bättre än en 15 år gammal TV, men den har åtminstone antireflex. Men vad gäller portar finns det något för alla.

Flex 10

Med ett utgångspris på strax över 1 500 kronor är HP Stream 14 mycket prisvärd om du är ute efter en simpel och stabil surfdator. Den är till och med billigare än vissa Chromebook-datorer, men har en större skärm och fullständigt Windows 10. HP:s hittills billigaste Windows-laptop överträffar andra 15-tumsdatorer med sin ergonomi och estetik.

Titta på videon nedan för 7 viktiga saker att tänka på när du ska köpa en laptop. 

Gabe Carey har också bidragit till den här artikeln



Contributer : Techradar - All the latest technology news https://ift.tt/2H7sC83

Billiga laptopar 2018: de 10 bästa fynden bland datorer i år Billiga laptopar 2018: de 10 bästa fynden bland datorer i år Reviewed by mimisabreena on Tuesday, April 10, 2018 Rating: 5

No comments:

Sponsor

Powered by Blogger.